Blog

Sa ne cunoastem, sa ne distram si sa barfim

Cumparaturile online…fara greseli

Sa recunoastem, exista toate motivele din lume pentru a-ti face cumparaturile online. Chilipirurile sunt acolo, selectia este uluitoare, nu exista program de functionare, poti cumpara oricand si orice, se pot returna daca nu iti pica bine etc. Shoppingul nu a fost niciodata mai simplu si mai convenabil pentru consumatori.

Deci care sunt problemele? Ei bine ca sa nu ai parte de nici o surpriza neplacuta, uite cateva sfaturi pentru a te ajuta.

  1. Foloseste site-uri cunoscute

Inainte de a te folosi de motoarele de cautare pentru a gasi anumite produse, incearca mai intai magazinele online despre care ai tot auzit, fie pe la prieteni, fie prin reclame. Ai mare grija la denumirea magazinelor, sunt multi care vor sa pacaleasca clientii, si incearca prin a copia un magazine mare, deci fi atenta ca sa nu fie .net sau cine stie ce in loc de .ro sau .com asa cum apare magazinul pe care il cauti tu.

  1. Cauta site-urile cu plata sigura

Ai grija ca atunci cand platesti cu cardul sa fi redirectionata catre un portal ce iti asigura plata online. In general toata magazinele mari incearca sa asigure  siguranta clientilor, astfel ei semneaza cu site-uri gen mobilpay, payu, paysafecard etc ce se ocupa doar de platile online. Ai grija la adresa atunci cand esti redirectionat catre plata, daca se face plate pe site-ul respectiv si nu se foloseste un alt site pentru plati, trebuie ca din http:// sa se transforme in https://, “s”-ul  vine de la securizat.

  1. Verifica-ti extrasul de cont

Nu astepta sfarsitul lunii ca sa primesti extrasul de cont. Verifica online sau la banca dupa ce faci plati ca sa nu ai parte de surprize neplacute cum ar fi plati neautorizate sau sa iti fi fost extrasa o suma mai mare decat totalul pe care l-ai aprobat.

  1. Card special pentru cumparaturi

Cel mai bine ar fi sa ai un card special pentru cumparaturi. Daca ai posibilitatea sa iti depui bani pe card doar atunci cand faci cumparaturi online, atunci esti asigurat ca nu va fi nici o problema. Nu tii bani pe cardul respectiv, ci doar transferi atunci cand vrei sa faci o plata.

  1. Protejeaza-ti calculatorul

Nu ajuta hackerii sa iti fure informatiile. Instaleaza-ti anti-virusuri, incearca pe cat posibil sa le ingreunezi munca, nu sa ii ajuti.

  1. Parole puternice

Incearca sa nu iti mai pui ca parola data nasterii, numele iubitului sau al animalului de companie. Incearca sa iti pui o parola mai diicila, o combinatie de litere mici si mari si cifre, si pe cat posibil sa nu fie un cuvant cu o semnificatie.

  1. Evita wi-fiul gratuit

Atunci cand faci cumparaturi online incearca sa o faci folosind o linie sigura de internet. Nu iti introduce datele tale cand te folosesti de un wi-fi gratuit dintr-o cafenea, hotel sau mai stiu eu unde. Acele informatii sunt foarte usor de retinut si de furat.

  1. Prea bun ca sa fie adevarat

Trebuie sa stii cand vezi un anunt daca este prea bun ca sa fie adevarat. Vezi ca sunt foarte multe inselatorii, mai ales in timpul sarbatorilor. Daca ti se pare ca este o oferta mult prea buna, verifica pe diferite site-uri, citeste comentarii, iar cel mai bine, daca este un site cunoscut, poti suna la numarul lor de telefon pentru a intreba despre acea oferta.

  1. Fara linkuri

Atunci cand primesti emailuri cu newsletter sau cu oferte, nu apasa pe linlul din email pentru a face cumparaturi. Deschide un alt browser, introdu numele magazinului si abia atunci porneste in cautarea ofertelor.

  1. Delogare

Atunci cand ai terminat de facut cumparaturi, nu uita sa te deloghezi. Nu este sufficient sa inchizi browser-ul pentru a-ti asigura protectia datelor.

Leave A Comment

Your email address will not be published.